Lemon-lime sorbet

de dentistutza in Cocktail, 8 Aug 2010 | 5451 vizualizari

 

Ceva extrem de racoros pe canicula. Este atat de bun si de parfumat incat merge servit si ca inghetata dar si ca granita, naturala,fara aditivi.
Eu l-am facut cu ajutorul masinutei pentru inghetata, dar poate fi pus direct la congelator cu conditia ca la fiecare ora sa-l amestecam cu ajutorul unei furculite. Asta ar lungi timpul de asteptare cu circa 4 ore.

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai mari si zemoase
  • 2 limes
  • 300 gr. zahar
  • 450-500 ml apa
  • 2 linguri vodca sau lichior de lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon-lime sorbet:

Apa cu zaharul si un pic de razatura de lime se pun la fiert pe foc iute cam 5 minute. Se lasa sa se raceasaca complet.

Lamaile si limetele se storc bine.Eu am pus si pulpa rezultata. Se adauga  alcoolul care va impiedica intarirea peste masura in congelator.

Se combina cele doua lichide si se pun in masina de inghetata cam 40 minute.

Se poate pastra intr-un recipient cu capac la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon-lime sorbet" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Suc natural de mere şi portocale